Fødselsmodning

Måske nærmer du dig termin, måske har du netop passeret termin eller ved du på forhånd, at din fødsel skal sættes igang før tid? 

"

Hvad er fødselsmodning?

Fødselsmodning går i al sin enkelthed ud på at stimulere kroppen til at blive klar til fødslen. Der er flere måder at opnå denne stimuli – rebozo, zoneterapi, akupressur, hindeløsning, massage og flere endnu.

Jordemoder Caroline Hurup og Zoneterapeut Bente Ingvorsen er gået sammen og har sat det ultimative behandlingsforløb sammen, som kombinerer effektive og behagelige metoder til at gøre din krop klar til fødsel.

Dette forløb kombinerer fødselsmodende zoneterapi, vejledende samtaler med jordemoder og fødselsstimulerende behandlinger. Forløbet har fokus på at gøre både din krop og dit sind klar til fødslen, og det skaber balance, der også kan bidrage til bedre verarbejde.

Bliv klar til fødslen

Som ordet ‘fødselsmodning’ angiver, vil behandlingerne ikke direkte sætte fødslen igang, men modne og understøtte kroppens forberedelsesproces.

Fødselsmodnende behandling kan opstartes fra uge 37+0, altså 3 uger før terminsdatoen.

Forløbet tilrettelægges efter din situation; graviditetens længde, barnets position og din tilstand. Du vil få behandling mindst én gang om ugen, og du kan tilkøbe flere behandlinger hvis du selv ønsker det. Dét mener vi vil give det bedste resultat for dig.

Vi glæder os til at møde dig og hjælpe dig og din baby på vej.

Indledende samtale med jordemoder

Mange gravide bekymrer sig om fødslen og hvordan og hvornår den går igang. Som en naturlig del af den indledende samtale taler vi om de bekymringer og spændinger du kan have i kroppen – noget, der endda kan være med til at blokere for effekten af fødselshormonerne. Derudover vil du få redskaber til at stimulere fødselshormonerne i din krop – du guides til stimulering af mælkeproduktion og andre måder hvorpå du booster dit flow af fødselshormoner.

Zoneterapi

Zoneterapi er kort fortalt en behandlingsmetode, hvor man med tryk under fødderne kan påvirke og forbedre funktionaliteten et andet sted i kroppen. Behandlingen giver ro og afslapning i kroppen og gennem særlige punkter kan livmoderen og kroppens hormonelle balance påvirkes. Se mere på Zone for Sundhed

Rebozo

Det lange tørklæde, som en rebozo er, bruges med teknik der stammer fra mexikanske traditioner. En rebozo bruges ikke kun i forbindelse med graviditet og fødsel, men har til hensigt at skabe velvære.
Når rebozoen bruges i forbindelse med fødselsmodning er det vigtigt først at mærke på maven og have kendskab til barnets position og bevægelse, for at vide hvordan man kan bidrage til en positiv udvikling. Rebozoen kan anvendes hvor den gravide er liggende, siddende eller stående og udføres ved at ryste/rokke/vugge/strække for at skabe bevægelse, afslapning og afspænding sådan at barnet kan indstille sig på en god måde i bækkenet.

Akupressur

Akupressur er en behandlingform som stammer fra den kinesiske medicin. Der bruges ikke nåle, men trykkes på de samme punkter og meridian-/energibaner som bruges ved akupunktur. Behandlingen stimulerer energien i kroppens ‘baner’ til balance og underbygger dermed den naturlige fødselsforberedelsesproces.

Hindeløsning

En hindeløsning kan udføres under en indvendig undersøgelse af livmoderens åbning – åbningen kan masseres og strækkes, hvormed den gravides egne fødselshormoner udskilles.
Metoden har bedst effekt, når kroppen er ved at være klar til fødsel og derfor bruges den kun, når det vurderes hensigtsmæssigt og den gravide ønsker dette.
Vær opmærksom på, at hindeløsning ikke har noget at gøre med vandafgang. Det at prikke hul på fosterhinderne er et indgreb, der kun udføres på hospitalet.
Under forløbet får du instruktioner om, hvad du kan gøre hjemme for at opnå endnu større effekt af forløbet.

Behandlingsforløbet består af:

E

30 min. samtale og vejledning hos jordemoder

E

2 x 50 min. zoneterapi hos zoneterapeut (RAB)

E

60 min. undersøgelse og behandling hos jordemoder, herunder tilbydes akupressur, rebozo og/eller hindeløsning efter individuel vurdering.

 Behandlingsforløb kun 1.449kr

(værdi 2199kr)

Hvis du ønsker flere behandlinger kan dette tilkøbes.

Fødselsforberedelse